11.4.2014

Donut Island Brewing Guess Wh(e)at - panimon ensiesiintyminen ravintolamyynnissä

Ensiesiintymiseksi tosi jees, jään mielenkiinnolla odottelemaan panimon tulevia keittoja.
Donut Island Brewingin ensiesiintyminen ravintolamyynnissä tapahtui eilen, kun panimon Guess Wh(e)at tuli Helsingin Black Doorin hanaan. En ole aikaisemmin maistanut Donut Islandin oluita, mutta ilmeisesti panimon takaa löytyvät Mika ja Aniko ovat pyöräytelleet oluita kattilassa jo ainakin sen verran, että kypsymässä näyttäisi olevan useampikin mielenkiintoiselta vaikuttava keitto.


Lasissa siis Donut Islandin jenkkityylinen vehnä, Guess Wh(e)at.

Nenä on herkullisen aromikas ja raikas: reilusti mehukkaan trooppista hedelmää, hieman mallasta ja katkeroa. Suutuntuma on reilun keskitäyteläinen, eloisan hiilihappoinen ja hieman öljyinen. Hiilihappoja on mielestäni vähän liikaa - suutuntuma ja paletti tuntuu asteen verran liian terävältä ja särmikkäältä. Paletilta löytyy samoja elementtejä kuin nenästäkin, mutta hedelmäisyyttä hallitsee enemmän greippi kuin nenässä. Viimeistely on reilun greippinen, katkeroinen ja hieman pahvisen oloinen.

Makupaletti on hienoinen pettymys herkullisen hedelmäisen nenän jälkeen, ja yleisprofiili voisi olla pyöreämmän oloinen. Vehnäksi en olisi tätä tunnistanut, mutta ei haittaa. Ensiesiintymiseksi tosi jees, jään mielenkiinnolla odottamaan panimon tulevia keittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti