10.4.2014

De Molen Pale Ale Citra ja minituliaiset Tukholmasta





Kävin viime viikonloppuna pikaisesti Tukholmassa. Reissun aikataulu ei tällä kertaa sallinut sen ihmeempiä vierailuita tai katsastuksia, joten niitä toivottavasti seuraavalla reissulla. Kävin kuitnkin pikaisesti Systembolagetista hakemassa muutaman oluen lohdutukseksi. Ennen lähtöä en uskonut ehtiväni edes sinne, joten en ollut tietystikään tehnyt minkäänlaista ennakkostalkkausta tuotevalikoiman suhteen. Hyllyyn jäi opiskelijabudjetilla liian paljon kaikkea kivaa, ja valintaprosessi oli varsin tuskallinen. Kassiin päätyi lopulta vaivaiset  viisi olutta:

  • Amager Modern IPA
  • de Molen Pale Ale Citra
  • Great Divide Yeti
  • Great Divide Espresso Oak Aged Yeti
  • Schneider Weisse Aventinus Barrique Tap X (2013)




Näistä nyt maistossa de Molenin "janojuomaksi" mukaan ostettu Pale Ale Citra, joka ei ehtinyt kuvaan asti.

Amagerin Modern IPAn tulen myöhemmin todennäköisesti parittamaan pruuviin Muflonin CCCC:n kanssa, ja myös molemmat Yetit on tarkoitus arvioida vierekkäin lähitulevaisuudessa. Aventinus Barriquesta, Aventinuksesta ja Aventinus Eisbockista ois saanut järkättyä mielenkiintoisen tastingin - harmi, että join talvella kaapista viimeisen Aventinus Eisbockini. Barrique on siis tuotos, joka on tehty kypsyttelemällä useammassa tynnyrissä samaan astiaan kaadettua Aventinusta ja Aventinus Eisbockia. Seuraa kuulutus:

Hox. Jos jollain on kellarin kätköissä vielä Aventinus Eisbockia ja huvittais pruuvata se yhdessä Aventinuksen ja Aventinus Barriquen kanssa tai myydä/vaihtaa tuo Eisbock, niin oon kiinnostunut - lain rikkomisenkin uhalla.


Lyhyet nuotit Molenin Citrasta:






De Molen Pale Ale Citra (4,8% ABV)

Katkeroa tähän on lyöty reilusti (57 IBU) tyylin huomioon ottaen - etiketissä lukeekin osuvasti "Pale Ale-ish". Pysyy kuitenkin mukavasti kasassa roimasta katkeroluvusta huolimatta. Mukavasti vaahtoa, tuoreen humalainen sekä aromikas nenä, jossa kukkaisuuden lisäksi reilusti sitrusta, yrttiä ja hedelmää. Makupaletilla katkerolukemat jyrää - maku on roiman katkeroinen, hieman yrttinen ja sitruksisen hedelmäinen. Katkero dominoi myös viimeistelyssä.

Tosi jees pale ale - ei tarjoa mitään ihmeellisyyksiä, mutta toimii tyylissään varsin mukavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti