28.3.2014

Sori Investor Double IPA

Sorin tähän asti paras maistamani keitto. Tosi jees.




Torstaina Helsingin Black Doorin hanaan rantaui Sori Brewingin Investod Double IPA. Kävin maistamassa oluen ensimmäistä kertaa jo torstaina, mutta päätin varmistaa mielipiteeni kyseisestä oluesta, joten tulin perjantaina seminaarien jälkeen ottamaan revanssin. Onko hyvää? No on.

Investor DIPA on "westcoast"-tyylinen, voimakkaan trooppinen tupla-IPA. Alkoholia löytyy 8%, ja humalalajikkeet ovat Centennial, Cascade, Citra, Magnum, Simcoe sekä Amarillo. IBU-lukemat ovat 100, jonka pitäisi olla joidenkin teorioiden mukaan ihmisen aistimiskyvyn rajaluku katkeruuden suhteen.

Olut näyttää hyvällä tavalla samealta omenamehulta. Nenä on tosi jees: todella runsas, reilusti trooppista hedeelmää - suorastaan hilloinen meininki. Mukana on mukavasti katkeroa ja tukevaa mallasta antamassa vastapainoa hedelmäisyydelle. Suutuntuma on reilun täyteläinen. Mielestäni hiilihappoja on liikaa, sillä suutuntuma meinaa jäädä hieman terävän oloiseksi. Maku on runsas: lähes hillomaisen runsaasti trooppista hedelmää, miellyttävän paksua mallasta ja tarpeeksi katkeroa antamaan tasapainoa tähän täyteläiseen pakkaan. Alko on hyvin piilossa. Viimeistelyssä hentoa ontumista kokonaisuuteen nähden, mutten sanoisi sitä silti heikoksi. Siinä voisi kuitenkin olla enemmän muun profiilin mukaista aromikkuutta ja hedelmää - nyt viimeistely jää hieman turhan tunkkaiseksi ja katkeropainotteiseksi vedoksi.

Reilusti runkoa, aromikkuutta ja hedelmää miellyttävän kuivalla yleisprofiililla. Sorin tähän asti paras maistamani keitto. Tosi jees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti