24.3.2014

Duvel Moortgat: Maredsous 6 Blonde, 8 Brune ja 10 Tripel

Hyviä, perusvarmoja oluita, joista kuitenkaan yksikään ei onnistunut erityisemmin säväyttämään.



Belgian-reissulta tuotuja lohtutuliaisia: Duvel Moortgat Maredsous 6, 8 sekä 10. Panimo on siis Duvel Moortgat, jonka tunnetuin olut lienee Alkostakin löytyvä klassikko Duvel. Kaikki kolme kyseistä Maredsous-olutta ovat käyneet läpi kahden kuukauden mittaisen uuden käymisen pullossa ennen myyntiin laskemista.

Yleisvaikutelma oluista tiiviisti: hyviä, perusvarmoja oluita, joista kuitenkaan yksikään ei onnistunut erityisemmin säväyttämään. Blonde ja Brune olivat miellyttävän tasapainoisia ja hedelmäisiä, Tripelissä sen sijaan oli omaan makuuni liikaa makeaa maltaisuutta ja hiivaa.



Maredsous 6 Blonde (6% ABV)

Ensimmäisenä panimon 6 Blonde. Luostariblonde, jota on jälkikypsytetty pullossa kaksi kuukautta ennen myyntiin laskemista.

Nenässä belgihiivaa, hedelmää, hieman hunajaa ja yrttisyyttä - kaikin puolin "turvallisen" oloinen. Alussa hedelmäisyys on voimakasta, mutta kevenee pienen odottelun jälkeen, minkä jälkeen nenä on raikkaahko ja mausteisen yrttinen. Eloisat hiilihapot ja täyteläinen, pehmeä suutuntuma. Maussa hedelmää, karamellimaista mallasta, yrttisyyttä ja hiivaisuutta. Yleisprofiili ei hedelmäisyydestä ja hiivaisuudestaan huolimatta jää liian makeaksi.

Tasapainoinen ja maukas belgiblonde ilman ihmeempiä kikkailuja.



Maredsous 6 Blonde



Maredsous 8 Brune (8% ABV)

Nenässä päällimmäisenä läsnä tummaa hedelmää, erityisesti luumua ja rusinaa. Taustalla miellyttävästi mehevää belgihiivaa ja ylikypsää banaanimaista, vaaleampaa hedelmää. Tosi jees. Suutuntuma on pehmeä, täyteläinen ja miltei eloisan hiilihappoinen. Makupaletilta löytyy jo nenän lupailemaa tummaa hedelmää, mutta hieman vaisummin. Hiiva on enemmän läsnä ja on myös viimeistelyssä olennaisessa osassa. Mukana on myös tummaa maltaisuutta antamassa hyvin runkoa. Yleisprofiili tässäkin on tasapainoinen ja ei missään nimessä makea tummasta hedelmäisyydestään huolimatta - sanoisin olutta ennemmin jopa kuivahkoksi. Alkoholi jättää pienen lämmön loppuviimeistelyyn, mutta ei tunnu missään nimessä viinaisuutena tai makeutena oluen yleisprofiilissa.

Tosi jees: tummaa hedelmää, hentoa mausteisuutta ja belgihiivaa tasapainoisessa paketissa.


Maredsous 8 Brune



Maredsous 10 Tripel (10% ABV)

Nenä on makeahko: paljon hedelmää, karamellimaisen makeaa mallasta, hiivaa ja taustalla yrttisyyttä. Suutuntuma on täyteläinen ja pehmeä eloisilla hiilihapoilla. Makupaletilta löytyy reilusti makeahkoa mallasta, hedelmää, hiivaa ja yrttisyyttä. Yleisprofiili on makeahko - hedelmäinen, hiivainen ja reilun maltainen.

Yleisvaikutelma: mutkaton ja suoraviivainen, yllätyksetön tripel, jossa ei ole mitään vikaa, mutta ei varsinaisesti mitään sykähdyttävääkään.

Vertailua Alkon tarjoamiin Tripeleihin: esimerkiksi Tripel Karmelietiin verrattuna Maredsous 10 on kokonaisuudessaan maltaisempi, tummempi ja hedelmäisyydeltään ei niin raikas ja eloisa kuin Karmeliet. Chimayn Tripelissä on enemmän yrttisyyttä ja särmää kuin Maredsous 10:ssä. Sanoisin ulkomuistista, että Alkon valikoimasta Maredsous 10 on lähimpänä Westmallen Tripeliä.


Maredsous 10 Tripel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti