13.2.2014

Plevna Barley Wine 2012

Lyhyesti: Onpa hyvää. Yhdeksän kuukauden sherrykypsytyksestä huolimatta sherry ei dominoi profiilia.



Plevna Barley Wine 2012
  • Panimo: Panimoravintola Plevna (Koskipanimo), Suomi - Tampere
  • Tyyli: Barley wine
  • Alkoholia: 10%
  • Ostopaikka: Arkadian Alko, erikoisvalikoima (8,17e / 0,33l)
  • Arvio: Erittäin hyvää

Tiiviisti:

Sherryä, mausteisuutta, mämmimäistä mallasta, lakritsaa, kahvia, hedelmää sekä mukavan kuiva ja pitkähkö viimeistely. Lyhyesti: onpa hyvää.


Pitkästi:

Yhtäkkiä huomasin, etten oo muistanut, tai ehtinyt, kirjoittaa ainuttakaan olutmerkintää lähes viikkoon. Legendaa ois jaettavaksi enemmän kuin tarpeeksi, mutta välillä ei yksinkertaisesti ehdi. Oon miettinyt oman oluen valmistamista jo vuosia, ja viimein pari viikkoa sitten päätin alkaa ihan oikeasti säheltämään ja tekemään jotain asian eteen. Muutama päivä sitten sain postista haettua loputkin oluen valmistukseen tilaamani välineet, ja eilen oli elämäni ensimmäisen erän keittopäivä (uutteesta, toki). Raportin ja jälkiviisastelut tapahtuneesta kirjoitan luettavaksi "lähipäivinä". Tänään en tee mitään. Viime vuoden helposti paras metallilevy soittimeen ja Plevnan Barley wine lasiin.








Miellyttävän tumma väri, niukka ja melko nopeasti haihtuva vaahto. Nenä on tumma ja yllättävästi hieman ohuen oloinen, mutta silti varsin miellyttävä. Siitä löytyy sherryä, mämmistä maltaisuutta, tummaa hedelmää, tummaa mausteisuutta, kahvia ja taustalta hieman vaniljaa. Suutuntuma on täyteläinen, ja hiilihappoja on todella maltillisesti. Makupaletilta löytyy tummaa kuivattua hedelmää, luumua, hieman lakritsaa, mämmistä maltaisuutta, mausteisuutta, paahteisuutta ja kahvia. Viimeistely on miellyttävän kuiva. Siinä on paahteisuutta, kahvia ja tammen tuomaa, kuivattavaa tanniinisuutta.

Yleisprofiili on kuivahko, miellyttävän moniulotteinen ja kompleksi. Oluesta on saatu yllättävän tasapainoinen: yhdeksän kuukauden sherrytynnyrikypsytys antaa persoonallisia ja tyylikkäitä vivahteita, mutta suhteellisen pitkästä kypsymisajasta huolimatta sherry tai viinimäisyys ei dominoi. Erittäin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti