6.2.2014

Käsityöläismaistelu 2014 Vol.1: Hiisi, Malmgård, Pyynikki, Ridgeway, Stadin Panimo, Vakka-Suomi

Pyynikin Presidenttisahti vakuutti - muilta osin jäi laihat fiilikset.



Tiiviisti:

Hyviä oluita, mutta todennäköisesti yksikään ei nouse ostoslistalle. Pyynikin Presidenttisahti vakuutti - kypsää banaania, tummaa mausteisuutta, katajaa, katkeroa, sahtimaista hiivaisuutta ja hyvin runkoon piilotettu alko tummahkolla yleisprofiililla. Muiden oluiden osalta jäi vähän laihat fiilikset.


Pitkästi:

Eräässä maistelutilaisuudessa oli tyypitettävänä kuusi kappaletta Alkon tämän vuoden käsityöläisoluita. Maistelua ei tullut suoritettua samanlaisella hartaudella kuin kotioloissa, jolloin ei ole tasting-tilaisuuden mukanaan tuomaa aikataulua päällä. Alta löytyy kuitenkin tiiviit, pikaiset yleisvaikutelmat kustakin oluesta. Oluet oli valittu testiin rehellisellä huutoäänestyksellä, ja maisteluun valikoitui seuraavat yksilöt:

- Pyynikin käsityöläispanimo, Presidenttisahti (9,5%)
- Malmgård, Emmer Tripel (8,3%)
- Hiisi, Pläkki (Black IPA 6,4%)
- Vakka-Suomen panimo, Prykmestar Kahvi Stout (6,0%)
- Stadin panimo, Double Oat Malt Stout (6,8%)
- Ridgeway Brewing, Imperial Russian Stout (10,0%)



Pyynikin Presidenttisahti (9,5%)

Erittäin hyvää. Kypsää banaania, tummaa mausteisuutta, "sahtimaista" hiivaisuutta, katajaa, katkeroa. Tumma yleisprofiili. Täyteläinen, lähes hiilihapoton suutuntuma. Alko antaa hieman makeutta, lämpöä ja runkoa, mutta ei tee profiilista viinaista eikä liian makeaa- hyvin piilossa. Sokkona alkoa olisi voinut arvata olevan 6-7%. Loistava sahti.


Malmgård Emmer Tripel (8,3%)

Tämän tyypitin jo aikaisemmin muiden Alkon tripeleiden kanssa, eikä se siinä ryhmässä onnistunut vakuuttamaan. Täyteläinen, pehmeä, miltei eloisat hiilihapot. Melko makea, hieman jopa sahtimainen fiilis. Hiivaisuutta, makeutta ja vehnäistä hedelmää: banaania, pientä hapanomenaisuutta. Ei pahaa - ihan hyvää, itse asiassa, mutta ei sen enempää. Eikä tätä vieläkään tripeliksi tunnista.


Hiisi Pläkki (Black IPA 6,4%):

Hyvää. Reilun keskitäyteläinen, reilun eloisat hiilihapot. Palaneen paahteista mallasta, havua, katkeroa ja hedelmää, greippiä. Kuiva. Karhea viimeistely. Saisi olla enemmän ipamaista potkua. Vaikka ei tehnyt ihmeempää vaikutusta, niin tästä jäi fiilis, että tekisi mieli maistaa uudelleen ajan kanssa.


Prykmestar Kahvi Stout (6,0%)

Ohuehko ja kevyt, mutta erityisesti nenässä on silti överisti kahvia. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Makumaailma jää ohueksi, lähes vetisen oloiseksi. Siitä löytyy kahvia, suklaata ja kevyesti maltaisuutta. Alko on todella hyvin piilossa, mutta runko jää puuttumaan.


Stadin panimo Double Oat Malt Stout (6,8%)

Hyvää. Nenä on yllättävän kevyen oloinen. Kahvia, suklaata, hieman raikastavaa ja keventävää humalaa ja katkeroa. Maussa samat elementit kuin nenässä. Yleisprofiili jää hieman kovan oloiseksi. Jäin odottamaan lisää pehmeyttä, täyteläisyyttä ja ennen kaikkea mehevyyttä.


Ridgeway Imperial Russian Stout (10,0%)

Hyvää. Lakritsaa, tummaa kuivattua hedelmää, suklaata, palanutta mallasta ja paahteisuutta. Makeahko, runsas. Suutuntuma on erittäin täyteläinen ja siinä on miltei eloisat hiilihapot. Alkoholi lämmittää makuprofiilia. Hieman liian imelä omaan makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti